Doelen Delen: 3 tips - Onderwijstechnieken.nl

Doelen Delen: 3 tips

doelendeurdoelenposterKinderen zijn meer betrokken als ze weten wat ze gaan leren. Waarschijnlijk vertel jij aan het begin van de dag of aan het begin van elke les, wat ze vandaag gaan leren. Maar weten je leerlingen ook wat ze de komende tijd gaan leren?

In ons (basis)onderwijs hebben de leerlingen elke 8 weken ongeveer vakantie.  Het is een heel natuurlijk proces om met kinderen aan het begin van de lesperiode van 8 weken te delen wat ze gaan leren en wat ze na die 8 weken dus kennen, als ze weer vakantie hebben.

3 tips

  • kies doelen die er echt toe doen voor jouw groep (dat kan wat anders zijn dan de methode aangeeft)
  • neem er niet meer dan drie om het overzichtelijk te houden
  • maak (of laat je leerlingen die maken) opvallende posters waarop die doelen staan, zodat ze goed zichtbaar zijn en je er elke keer naar kan verwijzen

Als je foto’s maakt van die doelenposters, dan kan je die meteen ook delen met ouders. uiteraard is het leuk als de kinderen ook zien hoever ze al zijn met het behalen van hun doelen. Hoe je dat kunt doen, daarover lees je de volgende keer.

In de workshop van Doelendeur tot datamuur leer je alle ins- en outs en zie je hoe enthousiast leerlingen zelf zijn. Voor data kijk je even bij “workshops”.

 

 

0 0 votes
Artikel waardering
Abonneren
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments