Hoe jouw leerling jou prima weet te bespelen - Onderwijstechnieken.nl

Hoe jouw leerling jou prima weet te bespelen

lastige leerlingenLeerlingen zijn er een meester in jouw grenzen op te zoeken, en waar mogelijk erover heen te gaan. Jouw zwakke plek weten ze moeiteloos te vinden en te bespelen. Hoe doen ze dat toch?

Heel simpel: jij geeft ze -onbewust- alle informatie die ze kunnen gebruiken! Ga maar na: je communiceert de hele dag, met woorden, geluid, mimiek en lichaamshouding. Je gebruikt -waarschijnlijk ook onbewust- ankers die reacties oproepen. In elk gedrag van je leerling zit een positieve intentie verstopt (voor de leerling in ieder geval!) Ben jij in staat deze intentie te zien en daarop te reageren of ervaar je dat gedrag direct als een hinderlijke verstoring?

Je leerlingen twijfelen niet en maken onmiddellijk en soms genadeloos gebruik van alle informatie die jij met hen deelt. En ze gaan net zolang door tot ze de juiste zwakke plek hebben gevonden! ” Ik heb niet gefaald” , zei Edison al. “Ik heb 10.000 manieren gevonden die niet werkten. Daarna was er de lamp.”

Zo doen jouw leerlingen dat ook. Hoezo geen doorzettingsvermogen:-)

En als je dit weet, dan weet je ook dat jij zelf de grootste veranderfactor bent als je het gedrag van je leerling(en) wilt veranderen. Wil je leren hoe? Klik dan hier.

0 0 votes
Artikel waardering
Abonneren
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments