Taboe - Onderwijstechnieken.nl

Taboe

foto taboeIn elke klas zit in ieder geval 1 kind dat mishandeld of misbruikt wordt. Sommige onderzoeken spreken ook van minimaal 2 leerlingen.

Als leraar, intern begeleider of directeur vang je wellicht signalen op op die daarop wijzen. en vervolgens moet je daar ook iets mee. Niet in de laatste plaats vanwege de wet  “meldcode”  die onlangs is ingevoerd.

Als professional moet je dan in gesprek over dit lastige onderwerp met de ouders. En dat is voor veel leerkrachten toch moeilijk.

Spel

Daarom is het zo mooi dat nu het spel “Taboe” bestaat. Door samen met ouders en kind dit spel te spelen, kun je in een veilige setting onderwerpen bespreekbaar maken en er -waar nodig- dieper op ingaan. Zo kun je makkelijker met ouders in gesprek en eerder gerichte hulp bieden.

Jeugdzorg en politie

Medewerkers bij jeugdzorg en politie zijn al enthousiast, en eigenlijk kan en mag het onderwijs niet achterblijven. Het spel is niet zomaar te bestellen en te gebruiken. Je leert alle ins en outs in een spelworkshop. Pas daarna ontvang je het spel en kan je het inzetten. Petra van der Pool heeft het spel ontwikkeld.Wil je meer weten over Petra en ” Taboe” , klik dan hier.  Ben je geïnteresseerd in een workshop voor jouw teamleden op school, dan kun je die hier aanvragen. We nemen dan contact met je op om een en ander door te spreken.

 

0 0 votes
Artikel waardering
Abonneren
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments